La înălţime

2

Postat de Geocer | in categoria calatorii, vacanta, verdeata | pe data de 08-05-2013

Pentru că tot am avut o vacanţă ceva mai lungă, în ziua de Paşti am ieşit puţin în natură. Mai precis, am mers la Cetatea Poenari şi la Vidraru. Trecusem de mai multe ori pe la poalele muntelui ce adăposteşte cetatea, dar nu urcasem niciodată cele 1500 de trepte ale scării ce te conduce până sus, în vârful muntelui. Iată că de data asta am făcut-o. Toată lumea cunoaşte legendele cetăţii lui Vlad Tepes, n-are rost să le repet şi eu.
Impresionante sunt priveliştile pe care le poţi admira, odată ajuns acolo. Şi pentru că e primăvară şi vreme bună, totul este mai verde şi mai frumos decât în oricare alt anotimp. Spre sud se vede râul Arges şerpuind spre şeş, iar alături de el şoseaua care duce spre Curtea de Arges. La nord se vede Transfăgăraşanul urcând spre Barajul Vidraru. De jur împrejur, vârfuri muntoase, unul mai semeţ decât altul. Iată, deci, câteva poze pe care le-am făcut de acolo de sus, plus una de la Vidraru.
În concluzie, merită să faci un efort ca să urci până la Poenari, căci priveliştea ce ţi se oferă este minunată.

Privelistea de la sudul Cetatii Poenari

Privelistea de la sudul Cetatii Poenari

Privelistea de la nordul Cetatii Poenari

Privelistea de la nordul Cetatii Poenari

Varfuri muntoase

Varfuri muntoase

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru

Comments (2)

Da, frumos. Vorbind despre cetati si Transfagarasan, ma faci sa ma gandesc la o vacanta prin tara. Toate cele bune Geocer !

Cred ca am mai spus treaba asta: eu n-am plecat in vacanta in strainatate decat dupa ce am „batut” Romania in lung si-n lat.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.