Epoca Băsescu, epoca referendum-urilor

5

Postat de Geocer | in categoria alegeri, Basescu, politica | pe data de 11-06-2013

Băsescu are toate șansele de a intra în istorie, dar nu pentru cine știe ce mari realizări, ci, mai degrabă, prin numărul de referendumuri organizate sub „înțeleapta” sa conducere.
Au fost 2 referendumuri pentru suspendarea sa, a fost unul de consultare în privința modificării Constituției, acum vrea să inițieze încă unul pe aceeași temă.
În primul rând, mie mi se pare că acest nou referendum face parte din operațiunea „niciun an fără chemare la urne”. Pentru că 2013 nu era un an electoral, primul după multă vreme. Și atunci, mai bagă Băse un referendum ca să trezească în noi spiritul civic, spiritul de alegător responsabil care-i bagă scurt pe politicieni direct la origine în mama lor și pleacă la grătar fix în ziua referendumului.
În al doilea rând, Băsescu mi se pare a fi un mare masochist, căci, după părerea mea, și-o va lua în freză rău de tot. Toți cei care au votat împotriva lui la referendumul de suspendare de anul trecut vor avea încă o ocazie ca să-i arate cât de mult îl iubesc.
Pot să înțeleg și altceva: Băsescu face un ultim test pentru a vedea cât de popular mai este în ochii alegătorilor, astfel încât să știe ce are de facut după ce nu va mai fi președinte. Dar dacă-i vorba de o chestie personală, s-o facă frate pe banii lui, nu pe cei pe care mi-i ia statul cu japca în fiecare lună din amărâtul meu de salariu. Să vină Băse cu bani de-acasă și atunci e liber să organizeze oricâte referendumuri vrea. Dar așa, pe banii mei, promit că o să-l taxez rău de tot.

Comments (5)

George, pentru prima dată de când te cunosc, mă dezamăgeşti. N-ai înţeles exact substratul acestui nou referendum anunţat: vrea să le dea şah-mat adormitului şi varanului, cei care au redus procentul de prezenţă pentru validare la 30%. În felul ăsta, sigur vor veni 30% şi vor vota în majoritate DA, pentru un Parlament cu 300 de aleşi. Va fi o imensă lovitură, atât de imagine, cât şi dată nesimţiţilor din Parlament, care s-au îngrămădit ca la gogoşi

Sigur, opoziţia se va replia şi, cu ajutorul televiziunii de propagandă, va încerca să asmută lumea împotriva lui Băse. Poate că va şi reuşi, sigur va găsi un motiv pentru a demara o nouă suspendare. Dar Băse a spus clar, chiar a început cu asta: „Eu nu mai am niciun interes”… Cu alte cuvinte, „mi se rupe că mă suspendaţi”, oricum imaginea de filorus a adormitului e cunoscută la Bruxelles. O nouă suspendare va atrage încă un proces de izolare a ţării

Adi, rămâne de văzut cât de tare va reuși Băse să-i îmbrobodească încă odată pe români. Faptul că-i ține în șah pe mamelucii de la USL este binevenit. Necazul este că toate aceste jocuri politice se fac pe banii noștri. Iar lor chiar nu le pasă de acest amănunt. Băsescu fiind primul pe lista celor care aruncă banii pe fereastră.

Da, din păcate aşa este, dar dacă nu ar fi cheltuiţi aceşti bani, ar fi furaţi tot de ei

Aa, in ceea ce priveste dezamagirea, sunt convins ca te-am dezamagit de foarte multe ori. De fiecare data cand am scris impotriva lui Base. Dar stiu bine ca acest amanunt nu ne va impiedica sa bem o bere impreuna data viitoare cand ne vom revedea.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.