Hp e cea mai tare firmă de IT

2

Postat de Geocer | in categoria Internet, IT | pe data de 09-06-2013

Cel puțin așa ni s-a spus la prezentarea care ni s-a făcut. Eu nu știu care-i adevărul, cert este că modul în care-și tratează clienții este de top. Am fost de peste 20 de ori pe litoralul românesc, dar niciodată nu m-am simțit așa de bine ca în acest week end.
Dar în afară de distracție, au fost și foarte multe lucruri interesante pe care le-am aflat. Soluțiile prezentate de reprezentanții hp se adresează companiilor mari care au nevoie de zeci, poate chiar sute de servere interconectate printr-o rețea privată virtuală (VPN) și care-și transmit instantaneu datele între ele. Ia închipuiți-vă, cum ar fi dacă eu mi-aș retrage toți banii din contul de card, iar actualizarea soldului pe serverul central s-ar face după un sfert de oră. Aș avea timp să mai retrag de vreo 5 ori aceeași sumă.
S-a vorbit foarte mult și despre cloud. E o chestie relativ nouă, am testat-o și eu, mi-a plăcut cum merge, deja mă gandesc să extind utilizarea la nivelul firmei. Hai să vă explic cum funcționează, că poate nu toți cititorii mei lucrează în IT.
Ce faci dacă e vineri după amiază, vrei să pleci acasă, dar încă nu ți-ai terminat documentul pe care trebuie să-l prezinți finalizat luni, la prima oră? Răspunsul pe care mi-l vor da majoritatea cititorilor va fi, după părerea mea „Pun fișierul pe stick, în week end îmi fac un pic de timp acasă, bag stick-ul în PC-ul meu, finalizez documentul, îl pun iar pe stick, iar luni dimineața îl copiez pe PC-ul de la serviciu și-l prezint”. Dar dacă-ți uiți stick-ul acasă? „A, păi am varianta de rezervă: mi-l trimit și prin e-mail”. Ei bine, acum există si o variantă mult mai simplă și mai eficientă: lucrezi în cloud. Adică, fișierul tău stă undeva pe net, iar tu ai acces la el de oriunde și folosind orice tip de echipament (PC, laptop, iPad, tableta cu Android, Smatphone…). Îl deschizi, lucrezi pe el, salvarea se face automat, iar când te duci luni la serviciu găsești ultima versiune. Ba, mai mult decât atât: poți să dai acces oricui (pe bază de parolă, evident) la fișierul tău.
Deci, dacă ai nevoie să te consulți cu un coleg în week end, doar îl rogi să intre și să vadă ce-ai lucrat, eventual să facă niscaiva modificări.
N-o să vă povestesc și despre modul în care poți mări gradul de utilizare a resurselor unui echipament prin virtualizare, că poate v-am plictisit deja. Important este faptul că băieții de la hp mi-au dat niște idei foarte interesante, așa că le mulțumesc din nou, atât pentru invitație, cât și pentru prezentări.
Despre distracție o să vă povestesc data viitoare.

Comments (2)

N-or fi inventat ei roata (nici Norul), dar dacă au prezentări profesioniste nu ai cum să nu-i apreciezi. Baftă!

Nici roata, nici norul nu sunt inventate de hp. Nici macar atmosfera prieteneasca de care am avut parte in acest week end. Ei doar aplica aceste inventii cu mult succes.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.