Terapie universală cu apă chioară

0

Postat de Geocer | in categoria inselatorie | pe data de 28-06-2013

Etichete: ,

TerapieMă, de unde-or fi aflat ăștia de ce anume sufăr eu și cum de s-or fi gândit să mă lecuiască?  Acum, dacă tot m-au chemat să-mi dea o sticlută de apă chioară, e musai să mă duc, nu? Am doar o mică problemă: oare cât costă această minunată terapie? Am vreo 25 de bani prin buzunar, i-am primit aseară rest la magazin. O fi de ajuns suma asta? Sau or să-mi spună, așa cum am citit prin presă, că trebuie să le donez cam 10 la sută din salariu. Păcat că n-au specificat la care salariu să aplic acel procent. La tarifar? La brut? La net? De-aia nu le-am dat încă niciun ban: n-am știut suma exactă. Că nu vreau să le dau nici mai mult, nici mai puțin decât se cuvine.
Lăsând gluma la o parte, eu știu că treaba asta cu dările către popă este benevolă și simbolică. Așa se spunea când eram eu copil. Între timp lucrurile s-au schimbat, căci acum câțiva ani, când am botezat un copil, mi-a căzut falca atunci când mi-a spus preotul cât îi datorez. Dar asta-i altă poveste, căci în sala fostului cinematograf Dacia nu oficiază un preot ortodox, ci unul de la Biserica Universală, o sectă importată din America de Sud.
Eu n-aș avea nimic cu el. Lasă-l să oficieze și să le ia banii fraierilor vânzându-le apă chioară. Dar ce are el cu mine de-mi tot bagă astfel de „invitații” în cutia poștală? Căci nu e prima dată când primesc. Mă rog, nu sunt singurul care primește. Strângerea de adepți este principala preocupare a acestor secte care se înmulțesc rapid în perioade grele, de criză. Dacă la 200 de fluturași distribuiți se duce măcar un rătăcit și le dă niște bani, pentru ei tot e o afacere. Ehei, mai au mult și bine de așteptat până când vor vedea de la mine chiar și pe ăia 25 de bani despre care vorbeam la începutul articolului.

Comments are closed.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.