Ieftinirea pâinii și scumpirea circului

2

Postat de Geocer | in categoria aberatii | pe data de 30-07-2013

Așa e PSD-ul de când îl știu eu: populist. Așa i-a învățat tătucul Iliescu, iar ei nu știu să gândească și să acționeze altfel. Acum fac mare tam-tam cu TVA de 9% la pâine și se bat cu pumnul în piept pentru această realizare cum se bătea Ceaușescu atunci când a făcut metroul.
Păi s-o luam matematic, că altfel poate nu ne dăm seama cât de mareață va fi ieftinirea. Prețul painii, fără TVA este 81 de bani. Daca TVA se reduce de la 24 la 9%, prețul cu TVA o să devină 88 de bani.
Să zicem că la magazin vor avea să-ți dea rest până la ultimul banuț, deci nu te vei trezi cu o bombonică în locul celor 12 bani și să calculam cât va caștiga din această ieftinire o familie. Păi, dacă familia consumă 2 pâini pe zi, asta înseamna o ieftinire a „coșului” (apropo, n-am mai auzit cam de multă vreme expresia aia cu „coșul zilnic”) cu 24 de bani. Lunar, asta inseamna 7,2 lei, iar într-un an de zile ajungem la 86 de lei. Poate că asta ar însemna ceva pentru un amărât care trăiește din salariul minim pe economie, sau din ajutorul de somaj. Dar ce te faci cu scumpirile care vin la pachet? Gazele, energia electrică și termică, apa, canalizarea, toate astea se scumpesc anual, iar cuantumul scumpirilor depășește cu mult ieftinirea de la pâine.
Iar dacă vă amintesc și faptul că in același timp cu scăderea TVA la pâine se anunță și o majorare cu 33% a accizei la băuturile alcoolice, atunci veți înțelege mai bine de unde vine titlul articolului meu de azi: românul va plăti mai puțin pe pâine, dar mai mult ca să se îmbete și să facă scandal în tot blocul.

Comments (2)

Vezi, la tine funcționează ”like„..

p.s.vine toamna, omul își face țuica la cazanul ascuns sub coceni, așa că nu mai cumpără alcool tratat cu cine știe ce bazaconii.
Fii și tu mai blând!
Era să mai pun un p.s.- ai văzut ce-a făcut fiul de beizadea?
ne-a făcut de râs.
Numai cu știri incendiare apărem și noi prin casele oamenilor.
Am zis.

Pai la mine functioneaza, ca eu sunt pe wordpress. Pe blogger, de cand au bagat noua interfata, nu mai merge nimic ca inainte!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.