Noi tradiții la români

1

Postat de Geocer | in categoria bacalaureat, Pamflet | pe data de 03-07-2013

Vremea trece repede, iată-ne în mileniul 3 și toată lumea caută să se modernizeze cât mai repid și mai eficient. În acest context, multe dintre vechile tradiții românești devin desuete. De exemplu, se spune că oina ar fi sportul nostru național. Dar câți români mai știu în ziua de azi să joace oină? O fi fost cândva. Acum, sportul național este șpaga.
În strânsă legatură cu șpaga, o nouă tradiție își face loc în peisajul autohton: scandalul de la bac. De câțiva ani buni, nu există vară în care sa nu avem parte de scandaluri din ce în ce mai mari legate de acest important examen din viața elevilor. Iar unde-i scandal, automat apar și vânătorii de scandaluri. Sunt unii (mă refer la presă, la TV) care abia așteaptă să vină vremea examenelor ca să aibă din plin subiecte de scandal.
Un alt tip de vânători sunt vânătorii de perle de la bac. În fiecare an avem parte din plin de așa numitele perle ale elevilor. Nu știu cât de autentice sunt acele perle, dar și ele tind să devină o tradiție. Ba, aș zice că au devenit deja.
Nu-i așa că ne modernizăm frumos tradițiile?

Comments (1)

traditiile sunt facute sa le modernizam, George. deh, pe vremuri se mergea la bal, acum vom merge la scandal 🙂

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.