Aventuri în Africa de Nord (4)

3

Postat de Geocer | in categoria calatorii, vacanta | pe data de 18-08-2013

Etichete:

Un important punct de atracţie din Tunisia îl reprezintă parcul zoologic de la Friguia. Sunt câteva zeci de hectare în care li s-au creat celor peste 60 de specii de animale, condiţii de viaţă cât mai asemănătoare celor în care trăiesc ele în mod natural. Iată cum arată intrarea în acest interesant parc zoo.

Parcul zoo Friguia

Parcul zoo Friguia

A fost plăcută vizita la Friguia. Am văzut multe animale africane, de la diverse specii de rozătoare, până la lei, tigri, elefanţi, girafe etc. Păsări Flamingo, struţi şi diverse alte specii. Ceea de mi s-a părut interesant a fost faptul că, de curând, citisem romanul „Aventurile a trei ruşi şi trei englezi în Africa Australă”. Acolo, printre alte animale pe care le vânează pentru a se hrăni membrii expediţiei ce avea drept misiune măsurarea unui arc de meridian, se aflau şi antilope Oryx. Ei bine, la Friguia am văzut antilope Oryx.
Impresionante sunt, de asemenea spectacolele ce se pot viziona în incinta parcului. De la spectacolul celor din tribul Zulu, continuând cu dresura leului de mare şi, în final, spectacolul delfinilor. De fapt, vorbele sunt mai puţin elocvente, aşa că prefer să pun câteva poze. (Va urma)

WP_000312WP_000334WP_000338WP_000360WP_000433WP_000378
WP_000427

Comments (3)

Episodul acesta a fost mai interesant.Cred ca stiu de ce nu te-ai dus in Sahara.Fiind un om practic ai zis:” Nevasta,cat ne costa excursia pe amandoi pana in desert mai bine iti cumpar o bratara. Am vazut ca aurul e ieftin aici”. Asa e?

Au fost mai multe motive pentru care n-am mers in desert. Dar cel despre care vorbesti tu nu s-a numarat printre ele: aurul era scump si acolo.

Si sa-ti mai spun ceva: pentru mine, aurul nu valoreaza absolut nimic. Decat sa cumpar aur, prefer sa-mi cheltuiesc banii pe altceva.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.