Aventuri în Africa de Nord (6)

6

Postat de Geocer | in categoria calatorii, vacanta | pe data de 20-08-2013

Etichete: ,

Pe vârful colinei Byrsa, acolo unde se înălţau cândva zidurile de apărare ale cetăţii Cartagina, s-a construit muzeul. În acest muzeu pot fi văzute toate obiectele scoase la iveală de către săpăturile arheologice efectuate în acel perimetru. De fapt, săpăturile nu s-au încheiat. Există o arie protejată unde vin arheologii şi încă mai descoperă relicve antice. Trebuie menţionat faptul că în momentul în care romanii au reuşit să cucerească cetatea Cartagina, practic au ras-o de pe faţa pământului. Ceea ce vedem acum ca şi rămăşiţe ale zidurilor sau coloanele, toate datează din epoca romană. Se pare că aşa procedau strămoşii noştri latini, atunci când aveau ciudă pe câte o cetate (şi mai ales pe locuitorii ei): o demolau şi construiau alta. Amintiţi-vă că aşa s-au petrecut lucrurile şi la Sarmisegetuza.
Ce se poate vedea în muzeul Cartagina? Ceramică, monezi, podoabe, mozaicuri, statui şi aşa mai departe. Pozele sunt mai elocvente decât vorbele, aşa că iată câteva din interiorul muzeului.
WP_000522WP_000526WP_000527WP_000535
WP_000550
Iar acum, o poză din exteriorul muzeului. O coloana romană.
WP_000518
Tot pe colina Byrsa, alături de muzeu, o catedrală reconstituită.
WP_000506
Ultimul obiectiv cartaginez vizitat au fost băile termale ale lui Antoninus. Sunt impresionante sculpturile cu motive florale şi marmura tăiată cu o tehnologie necunoscută, dar cu o fineţe a tăieturii asemănătoare celei obţinute cu instrumente moderne. Iată şi de-aici câteva poze.
WP_000589WP_000593

WP_000599
Staţi pe-aproape: următorul episod va fi dedicat orăşelului Sidi Bou Said. (Va urma)

Comments (6)

Nu mi-ai raspuns la intrebare, dar nu-i nimic. Astept cu nerabdare pozele cu tine in orasul alb-albastru.Pe acolo a trecut si Flaubert si Lamartine si ….tu.
Poate apare si Seherezada intr-una din poze. Cine stie, poate ai gasit-o in paradisul alb-albastru, daca printre ruinele Cartaginei nu a fost de gasit.

Nu prea sunt sanse sa dai de Seherezada in Tunisia.

Eu am citit invers episoadele, de la 6 la 0 cum ar veni, si mi-ai amintit de cate ceva din sejurul meu in Tunisia. Mi-a placut tara si as reveni cu placere, ba chiar as studia-o mai mult.
Se pare ca incidentul cu piscina din camera a fost urmat de impresii frumoase si s-a mai estompat.
Cand am fost eu am stat intr-un hotel somptuos, imens, dar si soios in acelasi timp, fotoliile si covoarele avand nevoie mai degraba de un foc decat de apa 😀

Da, e mizerie multa in Tunisia. Atat pe strada cat si in hoteluri, oricat de somptuoase ar fi acestea.

Nu te intrista! O gasesti la anul in Iran.

Nu am Iranul printre destinatiile mele de vacanta. Anul viitor o sa merg in Albania, in Egipt sau in Israel. Sper!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.