Ne lipsesc scenariştii

0

Postat de Geocer | in categoria De-ale mele, Dezamagiri | pe data de 30-08-2013

Mă tot uit la diverse emisiuni sau seriale TV care sunt catalogate drept divertisment sau comedie, dar nu reuşesc deloc să râd. Toată lumea spune că nu mai avem actori buni, toată lumea preferă să privească o scenetă interpretată de Dem Rădulescu sau de Toma Caragiu, pentru că scenetele de azi duc o lipsa acută (şi cronică) de umor.
Aşa este, scenetele nu au niciun pic de umor, dar asta nu se datorează interpretării, ci lipsei de scenariu cu umor. Un actor, oricât ar fi el de bun, nu poate face mare lucru dintr-un text prost.
L-am văzut de curând pe Horaţiu Mălăele într-un episod din „Las Fierbinţi”. E adevărat că un zâmbet mi-a smuls, dar mai mult nu putea să facă nici el spunând doar „Pac-pac”. Pe marii noştri actori, nu doar talentul i-a făcut aşa de celebri ci şi scenariile pe care le-au interpretat. Amintiţi-va „Secretul lui Bachus”. Mari actori, într-adevăr (majoritatea sunt morţi, Dumnezeu să-i ierte!), dar ce scenariu? Câte replici care au făcut istorie? Mai auzi astfel de replici în „Traznitii”, „Las Fierbinţi” sau „La bloc”? Acum, totul e fad, fără pic de sare şi piper.
De-aia zic: sunt convins că generaţia tânăra de actori este puternică şi talentată. Din păcate, nu are cine să le scrie scenarii cu care să devină celebri.

Comments are closed.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.