Băsescu şi cu ai lui, spaima PNL-ului

2

Postat de Geocer | in categoria Opiniile mele, politica | pe data de 05-09-2013

„Doamna, doamna, ia uitaţi-l pe Băsescu ce face: îi trage de dosar penal numai pe cei din PNL. Pe cei din PDL îi lasă-n pace, deşi au furat ca-n codru.”
Mesajul ăsta ni-l tot transmite Crin Antonescu de la o vreme. Pe undeva cam are şi el dreptate. Tare mi-ar place să-l văd cercetat, arestat, judecat şi condamnat pe Sorin Blejnar (de exemplu) pentru stilul mafiot în care a condus ANAF-ul în perioada cât a fost şef acolo. Dar a mai auzit cineva, ceva de acest individ? Absolut nimic, evident! S-a făcut puţină tevatură, apoi totul s-a muşamalizat. Nici măcar subiect de presă nu mai este, căci presa se orientează după cum bate vântul. Iar Blejnar este doar unul dintre cei care au subminat cu spor economia naţională în anii negri ai guvernelor Boc. În schimb, peneliştii pică unul după altul în ghearele justiţiei, indiferent cât de mică sau mare a fost măgăria pe care au făcut-o.
Şi totuşi, văicăreala crinului nu are, în opinia mea, niciun rost. În primul rând, dacă oamenii săi ar fi aşa de curaţi şi de albi precum floarea al cărei nume îl poartă, aceştia n-ar avea motive să se teamă de justiţie. Până la urmă, DNA, ca să facă un dosar şi să ceară o condamnare în justiţie trebuie să prezinte fapte şi dovezi, nu vorbe, nu bârfe. Deci, dacă nu sunt fapte, nu sunt nici dovezi. Sau, mai clar: nu iese fum fără foc. În al doilea rând, dacă stai bine, te uiţi către guvern şi numeri parlamentari, îţi dai seama că USL-ul este la guvernare şi are o majoritate confortabilă în Parlament. N-am auzit de vreo interpelare în legătură cu dosarele ce-ar fi trebuit să li se întocmească lui Blejnar, lui Videanu, lui Berceanu, lui Boc, lui Udrea şi aşa mai departe. Şi-atunci revin la ce ziceam mai devreme: poate că nu există fapte, deci DNA nu are ce dosare să le întocmească! Oare?

Comments (2)

Eu chiar acum am în casă un crin portocaliu

Tu ai toate lucrurile portocalii.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.