Despre câini şi cianură

4

Postat de Geocer | in categoria Opiniile mele | pe data de 12-09-2013

Am evitat să-mi dau cu părerea în privinţa celor două mari teme ale ultimei perioade: exploatarea aurului de la Roşia Montană şi soarta câinilor fără stăpân. Consider că e dificil să ai o poziţie tranşantă în aceste două probleme, tocmai de aceea nu m-am pronunţat şi nu mă pronunţ nici pro, nici contra.
Roşia Montană fără minerit este o localitate „moartă”, la fel ca multe altele din ţară noastră. Dacă s-ar exploata aurul existent, prin procedeul decantării în iazuri cu cianură, ar mai agoniza vreo 10-15 ani, după care, când nu va mai avea aur, tot va „muri”. Şi ar mai omorî, de data asta chiar la modul propriu, şi zona în care se află. Deci, după părerea mea, a avea o anumită atitudine în această privinţă înseamnă să militezi pentru o moarte imediată sau pentru o lungă agonie, urmată tot de moarte.
Cât despre câinii vagabonzi, e clar că existenţa lor în stradă reprezintă un pericol atât pentru copii cât şi pentru adulţi (eu am fost muşcat de 2 ori de astfel de câini), dar eutanasierea este o dovadă de cruzime maximă din partea oamenilor, la adresa unor animale nevinovate (până la urmă, nu toţi sunt agresivi). Aşa că, în această privinţă, militanţii sunt împărţiţi în 2 tabere: cei care susţin cruzimea împotriva animalelor şi cei care susţin cruzimea împotriva oamenilor.
Mie personal îmi e imposibil să mă decid în care dintre cele 4 tabere să mă înrolez, prin urmare voi rămâne în continuare neutru.

Comments (4)

Sunt convins că acest scandal a percutat mediile internaționale, astfel că pentru binele localității ar trebui făcut un proiect turistic serios. Îți dai seama cum ar atrage turiștii străini o promovare de genul „Cuceriți Muntele de Aur”? Zona o fi moartă acum, dar natura sigur nu e, ba e chiar spectaculoasă

La fel si in privinta cainilor vagabonzi. Cum ar fi sa lansam un slogan de genul „Traieste senzatii tari alaturi de cainii agresvi din Pitesti”

George, orice actiune este mai buna decat nicio actiune! Neutralitatea nu face decat sa agonizeze situatia actuala. A ramane neutru inseamna a lasa pe altii sa decida in locul tau. Bineinteles, e si asta o optiune…

Daca eu as fi pus sa iau astfel de decizii, mi-ar fi extrem de greu, poate chiar imposibil sa le iau. S-atunci la ce bun sa ma inrolez in vreo tabara?

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.