Greu de vindecat (1)

4

Postat de Geocer | in categoria De-ale mele, Dezamagiri, sanatate | pe data de 26-10-2013

Să luăm două situații în care te-ai putea afla:

1. Hotel Pullman 4* World Trade Center Bucarest. Hotel de lux oferind clienților cele mai confortabile condiții. O cameră imensă, bine luminată, un pat mare și extrem de confortabil, Smart TV cu vreo 50 de programe din toată lumea, minibar, o baie mare cu duș și cadă, multe oglinzi, săpun, șampon, gel de duș și cremă de corp cu niste arome divine. Nimic nu-ți lipsește ca să te simți bine, unele chestii sunt chiar în plus. Mic dejun inclus. Poți să-ți alegi la discreție dintre cca. 20 de feluri de mâncare, unul mai gustos decât celălalt. Nu lipsește nici somonul fumé și nici brânza Camembert. Cafea, lapte, ceaiuri cu diverse arome și 3 tipuri de sucuri naturale (portocale, piersici și grapefruit). SPA La etajul unu. De la intrare si până în oricare colțișor de cameră, totul strălucește de curățenie. Nimic nu e lasat la voia întâmplării.

2. Spitalul Judetean Pitești. O cameră cam cât baia și holul unei camere de la Pullman adăpostește doi bolnavi. Paturi strâmte, din fier. Chiuvetă în cameră. O noptieră metalică ruginită. Dacă deschizi un sertar, îți piere pe loc pofta de a pune ceva în el. La capătul holului, o cabina de WC pentru barbați cu ușa fără clanță, deci imposibil de închis, una pentru femei, una de duș și o chiuvetă. Gresia e spălată în fiecare dimineață, dar apa din găleata femeii care face treaba asta nu e schimbată niciodată, așa că nu face decât să ia mizeria dintr-o cameră si s-o ducă în următoarea. Mic dejun: o felie de pâine cu brânză și un ceai cu aromă nedefinită.

În literatură, figura de stil de mai sus se numește antiteză. În viață nu știu cum s-o numesc, dar eu am trecut de la prima la a doua situație în mai puțin de o săptămână. Sigur, nu poți cere condiții de 4* de la un spital. Deși, dacă stai și calculezi câți bani ti-a luat statul din salariu pentru sănătate, s-ar putea să constați că ai dat mai mult într-un an de zile decât plătești pentru o săptămână la Pullman. Exista o legendă urbană care spune că în spitalele românești intri cu o boală și ieși cu trei. S-ar putea să nu fie doar o legendă!
Gata, introducerea e terminată. Ideea este că voi scrie despre ce-am pătimit și incă mai pătimesc prin spital, astfel încât să-mi pot reaminti cu usurință, oricând. Pe curând!

Comments (4)

multa sanatate!
ca sa te consolez nitel, sa sti ca vorba aceea ca intri cu o boala si iesi cu trei se spune si pe aici, prin urmare stai linistit, doar ca conditiile de spital sunt mult mai decente.

Multumesc, Ella. Gata m-am consolat, deci deja ma simt mai bine.

Brânza e de vină, era albastră, o luase mucegaiul

Sa stii ca asa este!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.