Târgul Internațional de la Plovdiv, varianta 2013

2

Postat de Geocer | in categoria De-ale mele | pe data de 01-10-2013

Etichete:

După cum se știe deja, săptămâna asta sunt la Plovdiv. Firma la care dau cu sapa m-a trimis s-o reprezint la Târgul care se ține anual in acest oraș din Bulgaria. Voi scrie aici câteva impresii personale despre târg, despre expozanți, despre una, despre alta.
O să încep cu o remarcă tristă: de la an la an, numărul expozantilor este în continuă scădere. Nu cred că e din cauza crizei, părerea mea este că acest gen de manifestare tinde să devină învechit. Nu știu ce-aș face eu dacă aș fi în locul organizatorilor, dar în mod sigur aș încerca să găsesc o altă soluție decât cea clasică a expozantului care închiriază un stand, își etalează produsele, apoi așteaptă vizitatorii. Spun asta deoarece nu doar Târgul de la Plovdiv e în cădere liberă ci și TIB-ul, dar și altele. Și numărul vizitatorilor mi se pare a fi in scădere, dar în această privință e mai ușor să mă înșel.
În schimb, în ceea ce privește firmele românești care expun, treaba e limpede: anul trecut erau circa 20, anul acesta au rămas doar 8. Este de remarcat, de asemenea, și absența Ambasadei României la Sofia de la această manifestare. Anul trecut a avut stand, au fost câteva firme care au expus sub patronajul său, l-am întâlnit pe consilierul economic al Ambasadei, domnul Ambasador ne-a vizitat standul…parcă a fost altceva. Anul ăsta, în mod oficial, România nu există la Târgul Internațional de la Plovdiv. E păcat, zic eu. Dacă o firmă micuță, cum e cea la care lucrez, și-a permis sa cheltuiască niște bani pentru a fi prezentă, cred că pentru statul român suma respectivă e doar un mizilic. Cam atât cheltuie Băsescu într-o zi când îi vine cheful să facă o baie de mulțime.
Hai, că nu vreau să vă plictisesc prea tare din prima. O să mai scriu și alte impresii de la Târg, inclusiv despre o vizită neașteptată de care am avut parte azi. Pe curând, deci!

Comments (2)

Ești optimist, așa se vede din Pitești, în acest început de iarnă, când frunzele nici n-au apucat să-și schimbe culoarea.

Aici inca n-a venit iarna, dar nici nu e la fel de cald ca anul trecut.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.