Oamenii din spital

10

Postat de Geocer | in categoria De-ale mele, sanatate | pe data de 29-11-2013

Hai să mai scriu și eu câte ceva, altfel o să creadă lumea că m-am „vindecat” de tot și de toate, trecând într-o lume mai bună. Nu-i așa, dimpotrivă.
Mi-am propus azi să povestesc cateva lucruri despre oamenii pe care i-am întâlnit în spital. Oameni obisnuiți, fiecare cu boala lui, fiecare cu problemele lui. De plictiseală, începeau să-și povestească viața, sau macar o parte din ea. Cel mai guraliv era tipul din Pădureți care fusese transferat la noi de la Vedea. Pentru cei care nu știu, la Vedea se gasește un important spital de boli psihice. Omul avea multe de povestit, atât despre activitatea profesională cât și din viața personală. Păi când era el distribuitor de pâine, mamă, mamă ce viteaz era și cât de prompt îi servea pe clienți. Și are un frate care e cel mai mare patron de magazin. Și tot fratele a avut și o discotecă, dar nu știu de ce n-o mai are. Iar el, colegul nostru din spital, a fost căsătorit de 4 ori, și acum locuiește în concubinaj cu o femeie cu care nu mai are de gând sa se căsătorească cu acte deoarece de fiecare dată când a făcut-o a dat greș. În fine, nu insist. Când se apuca omul ăsta să ne povestească, ne rugam la Bunul Dumnezeu să vină asistentele și să-i pună perfuzie ca să stea liniștit în salonul lui.
Mai era şi un domn pensionar care detesta „munca la patron”. Ieşise la pensie în anul 2000 de la o firmă care se privatizase prin 1995, dar susţinea că el a lucrat toată viaţa la stat. Când i-am spus că ultimii 5 ani îi lucrase „la patron”, a răspuns că el habar n-avea şi că îşi primise tot timpul salariul la timp, avans şi lichidare, numerar, nu pe card, că avusese tot timpul week end-ul liber şi concediile plătite. Asta-i mentalitatea unora, degeaba le explici că se înşeală, căci nu te cred.
Un alt „caz” interesant era cel al fostului secretar de partid. Mi-a povestit despre cum a fost la un curs la Brăila, timp de un an de zile, „pe linie de partid” şi cât de bine a dus-o acolo. Şi cum, la întoarcere, i s-a propus să meargă Primar la Mărăcineni, dar a refuzat. Peste câteva zile ne povestea şi despre copilăria sa când îi avusese drept vecini (undeva în Piteşti, căci omul era piteştean get-beget) pe 2 fraţi nemţi, negustori de salamuri şi alte mezeluri. Şi despre cum se ducea la prăvălia lor ca să dea cu mătura prin faţa acesteia, iar fraţii îi dădeau capetele de la salam, capete pe care le tăiau, nu le vindeau clienţilor. Omul scotea în evidenţă faptul că negustorii erau corecţi atât cu clienţii, cât şi cu el pe care-l răsplăteau pentru munca pe care o efectua. Mă întreb ce anume a scos în evidenţă atunci când a povestit aceeaşi întâmplare la o şedinţa a PCR, când a fost primit, sau când a fost ales secretar de partid pe secţie. Sunt convins că i-a înfierat cu mânie proletară pe cei doi fraţi negustori pentru că exploatau fără milă munca unui biet copil sărman!
Ehei, dacă m-aş apuca să povestesc de-a fir a păr tot ce am auzit prin spital, aş scrie o carte, nu un articol de blog. Aşa că mă opresc aici şi consider încheiat acest capitol (al spitalizării) din viaţa mea.

Comments (10)

Geo, a nins, vin Sărbătorile..
Oana își invită prietenii pe 3 decembrie ..nu știu sigur la ce, am primit și eu invitație, mă simt luată în seamă, doar că nu pot onora invitația.
Îți doresc, din tot sufletul, multă sănătate!

Gina, am vazut si eu zapada. Mai ales ca a trebuit s-o dau jos de pe masina. Mai am si un cauciuc de iarna care mi s-a dezumflat la 2-3 zile dupa ce l-am pus pe masina, dar astea sunt niste probleme minore.
Oana ne invita sa cumparam Evenimentul Zilei de marti deoarece va fi vandut impreuna cu cea de-a cincea carte din noua sa serie de romane politiste. Cred ca poti participa la asta.

dar tu cum te simti?

Simfonico, ma simt foarte bine, dar voi mai lenevi pe-acasa pana la sarbatori.

daca esti bine, leneveala e chiar minunata. eu iti urez sa lenevesti chiar pana dupa sarbatori 🙂

De-ai ști unde mă duc eu în acea zi..o să-ți spun după!

Si eu o sa merg la doctor, marti! Doar asa, ca sa ne intrebam reciproc de sanatate, nu pentru ca as avea vreo treaba cu el.

hehe chiar am crezut ca esti inca in spital. Bine ai revenit. 🙂

Am iesit din spital de 2 saptamani!

Este grav sa vezi ca te duci pentru ceva si o dai in alceva… ma gandesc asemeni ca conceptul de psiholog este inca unul inposibil de inteles pentru majoritate romana, sau pentru psihiatru…

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.