Strategie băsesciană

2

Postat de Geocer | in categoria Basescu, Ponta | pe data de 04-12-2013

Eu cred că lui Băsescu nici măcar nu-i pasă de acciza aia pe carburant. Tot ce face, face pentru imagine. Căci e clar că, indiferent de rezultat, popularitatea sa va ieşi îmbunătăţită, iar a lui Ponta şifonată rău de tot.
Imaginea cu care va rămâne omul obişnuit va fi cea a lui Ponta care trage cu dinţii să scumpească toate alea şi a lui Băsescu împotrivindu-se. Iar dacă mai adăugăm şi acuzele la adresa guvernului cum că vrea bani mai mulţi de la populaţie, ca să aibă pentru pomeni electorale, atunci chiar că l-a pus de tot la colţ pe premier.
Mă uitam la cei doi combatanţi şi mi-am dat seama că fiecare îşi are obsesia sa.
Ponta îi dă înainte cu acea comisie pentru anchetarea tărăşeniei cu creditul de la CEC pentru achiziţionarea de pământ, spunând în gura mare că de-asta face Băsescu atâta scandal, ca să nu se mai formeze acea comisie. E o gogoriţă pe care n-o crede nici un copil de grădiniţă.
În schimb, obsesia (aş zice chiar teama) lui Băsescu se referă la Liviu Dragnea. L-ar vrea distrus, l-ar vrea băgat la puşcărie, numai să nu poată să se ocupe de câştigarea alegerilor de către PSD, deoarece ştie că are puterea de a face pe dracu-n patru pentru a le câştiga. La nevoie, îi scoate pe morţi din cimitire şi-i duce la urne! Tocmai de aceea îl obsedează pe Băsescu. Priviţi numai de câte ori i-a rostit numele în discursurile din ultimele zile şi-mi veţi da dreptate.
În concluzie, fiecare cu miza sa: Ponta cu banii pentru pomeni electorale, iar Băse cu imaginea. Ca de obicei, ţara şi poporul nu contează. Astea sunt doar vorbe de rostit la ceremoniile oficiale.

Comments (2)

Politicienii romani fac asta de f. multi ani, cum se schimba puteriile cum isi pun bete in roate unii altora.

Asa este, dar de data asta sunt doua institutii ale statului care-si pun bete-n roate una alteia.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.