Fãrã autorizație?

1

Postat de Geocer | in categoria Opiniile mele | pe data de 04-05-2014

Am văzut la știri că un grup de cetățeni din Avrig s-au apucat în mod voluntar să repare drumul care leagă localitatea lor de DN1. Asta după ce au făcut nenumărate demersuri pentru ca autoritățile să se ocupe de respectiva reabilitare.
Sincer, pe mine mă miră foarte tare lipsa de reacție a autorităților. Nu faptul că nu au reparat acel drum mă miră (asta e normal), ci neintervenția pentru a stopa o actiune neautorizată. Păi cum să-i lași pe săteni sa repare drumul fără autorizație de construire, respectiv fără a avea avize de la Electica, Distrigaz, Directia de sănătate publică, agenția de protecție a mediului, ANIF și așa mai departe.
Pare glumă ceea ce am scris eu aici, dar asta-i legea. Pentru a avea dreptul să execuți o astfel de lucrare, ai nevoie de o Autorizație de construire care se eliberează doar dacă ai toate avizele de mai sus, ba chiar și mai multe. Iar dacă nu ai respectiva autorizație, ești pasibil de o amendă (mi se pare că e vorba de vreo 7 milioane de lei vechi), iar lucrările sunt sistate până la obtinerea acesteia.
În concluzie, mi se pare foarte ciudat faptul că o astfel de faptă bună rămâne nepedepsită de către autorități, așa cum ar fi normal in România.

Comments (1)

Nu ne mai mira nimic

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.