O victimă colaterală: primarul Piedone

2

Postat de Geocer | in categoria Opiniile mele | pe data de 08-11-2015

Etichete:

Lumea este foarte satisfăcută de faptul că primarul Cristian Popescu, cel care și-a schimbat numele la starea civilă ca să-și adauge și particula Piedone, a fost arestat în legătură cu tragedia de  la Clubul Colectiv.
Îmi pare rău că trebuie să-i dezamăgesc pe cei satisfăcuți de această arestare, dar Piedone n-are nicio vină. El nu e decât un papițoi. Chiar dacă s-ar fi dus personal să inspecteze clubul pentru a-i da autorizație de funcționare, tot n-ar fi făcut ceva bun. Pentru simplul motiv ca un papițoi nu este și pompier. Când vorbim de autorizație eliberată de ISU, vorbim de un scenariu la foc, chestie pe care n-o elaborează chiar oricine. Din câte știu eu (poate că mă înșel) având în vedere suprafața clubului respectiv, nu se impunea obținerea unei autorizații de la ISU. Mai precis, patronii dădeau o declarație la Registrul Comerțului cum că respectă legislația în vigoare, iar restul era în stricta lor responsabilitate.
De-aia zic: arestarea lui Piedone nu e decât o chestie de imagine, un fel de praf în ochii opiniei publice. Părerea mea este că legislația este foarte deficitară la acest nivel. Iar legislația n-o face nici Piedone, n-o fac nici patronii de la Colectiv.

Comments (2)

E prima data cand aud, dar e posibil sa ai dreptate. As adauga insa ca in cazul in care legea ar fi mai stricta ar plange toti ca sunt conditii imposibile, ca Statul nu sprijina micii afaceristi, ca face legi doar pentru oamenii cu bani. Pentru ca toate actele pentru prevenirea incendiilor costa destul de mult, imagineaza-ti la cat s-ar ridica costurile deplasarii unei echipe de Pompieri la locul cu pricina pentru o inspectie serioasa. Doar nu ar avea nimeni pretentia sa fie si astea subventionate!

Din primele momente, am crezut același lucru. La fel, si despre patronii clubului.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.