Paște la munte (II)

Posted by Geocer on 11 aprilie 2018 in vacanta |

Mănăstirea Cozia este destul de cunoscută de toată lumea, deci nu cred că mai e cazul să scriu eu ceva despre ea. Poate doar să remarc faptul că pare a fi devenit mai degrabă un obiectiv turistic decât un loc sfânt. Dar poate mă înșel eu.
Ostrov este o mănăstire de maici aflată pe o insulă în mijlocul Oltului. Din Călimănești, se ajunge pe această insulă traversând un pod, cu mașina sau pe jos. Departe de agitația cotidiană, mănăstirea este un loc liniștit unde ai putea medita în voie fără să fii deranjat de nimeni și de nimic. Asta dacă ai zăbovi mai mult prin acele locuri, bineînțeles. Căci dacă mergi doar in vizită n-ai nicio șansă. Iată câteva poze de la Ostrov.

Biserica manastirii Ostrov

Biserica manastirii Ostrov

Chiliile maicutelor de la Ostrov

Chiliile maicutelor de la Ostrov

Și mănăstirea Turnu este izolată și aflată departe de lumea agitată. Situată la poalele muntelui și în apropierea pădurii, mănăstirea a ținut pe vremuri tot de Cozia, dar în prezent este de sine stătătoare.
Sunt 2 biserici în incinta mănăstirii Turnu, dar cea veche este menținută mai mult pentru valoarea să muzeistică. Slujbele se fac în cea nouă care nu e nici ea foarte recentă, fiind construită acum mai bine de 1 veac. În afară de biserici, punctul de atracție principal al acestei mănăstiri îl constituie chiliile celor doi sihaștri care au întemeiat-o: Daniil și Misail. Am făcut și la Turnu câteva poze (va urma):

Vechea biserica a Manastirii Turnu

Vechea biserica a Manastirii Turnu

Chiliile sihastrilor si icoana sapata in stanca

Chiliile sihastrilor si icoana sapata in stanca

Noua biserica a Manastirii Turnu

Noua biserica a Manastirii Turnu

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.