Despre vizita la Castelul Warwick

Posted by Geocer on 9 iulie 2018 in Anglia, calatorii, De-ale mele, vacanta |

O altă vizită interesantă din timpul săptămânii petrecute în Anglia a fost cea de la Castelul Warwick. De fapt, vizitarea Castelului este doar o etapă, căci pe domeniul din jurul sau poți să asiști la mai multe activități.

Intrarea in Castel

Intrarea in Castel


Nu se poate stabili un an exact al construirii castelului, deoarece a fost dezvoltat în permanență, fiecare nou proprietar dorind să-i aducă îmbunătățiri. Oricum, într-o formă sau alta exista acolo pe timpul Războiului celor 2 Roze (a doua jumătate a sec. 15), deoarece Contele de Warwick din acea vreme a fost denumit Kingmaker (făcătorul de regi), întrucât la acest castel se trăgeau sforile pentru înscăunarea noului Rege. Războiul celor 2 Roze a fost unul pentru supremație la tronul Angliei și s-a desfășurat între Casa Regală de York și cea de Lancaster. Iar pe timpul acestui război, în funcție de cine mai câstiga câte o bătălie, erau înscăunați regi ba dintr-o tabără, ba din cealaltă. De altfel, acest război civil este evocat mai peste tot în castel, iar unul dintre spectacolele ce se desfășoară vara pe domeniul din preajma acestuia îi este dedicat.
Vedere de ansamblu

Vedere de ansamblu


Una dintre cele mai importante picturi din Castel descrie uciderea lui Edward al V-lea (din Casa de York) și al fratelui său mai mic de doar 9 ani în Turnul Londrei. Este doar o presupunere că ar fi fost uciși, de fapt au dispărut fără urmă, dar e foarte posibil ca adevărul să fi fost chiar acesta.
Uciderea printilor in Turn

Uciderea printilor in Turn


Urmărind sensul de vizitare al Castelului, faci de fapt o incursiune în timp începând cu evul mediu și până prin secolul 19, începutul secolului 20. Începi cu vizualizarea armurilor cavalerești și termini cu „simularea” unor petreceri de acum cca. 100 de ani la care luau parte oamenii importanți din Regat.
Iată și un frumos vitraliu din interiorul Castelului.
Vitraliu de la Warwick

Vitraliu de la Warwick


Într-o anexă a Castelului, altă vizionare interesantă: în 3 etape, în 3 săli succesive este prezentată pe mai multe ecrane istoria acestuia de la începuturi și până în zilele noastre.
Iar la final, spectacolele în aer liber. Am asistat mai întâi la o demonstrație cu păsări de pradă (vulturi, condori, chiar și o bufniță), apoi la simularea de către niște cascadori a luptelor desfășurate în timpul Războiului celor 2 Roze, iar în final la o demonstrație cu așa numitul „trebuchet”, un fel de catapultă capabilă să semene panică și moarte în tabăra inamică, aparat folosit destul de mult în Evul Mediu.
Trebuchet

Trebuchet


Una peste alta, ziua petrecută la Castelul Warwick a fost în același timp instructiv-educativă, dar și relaxantă.
Și tot n-am terminat de povestit, deci pe curând.

Copyright © 2007-2020 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.