Stratford și casa lui Shakespeare

Posted by Geocer on 3 iulie 2018 in Anglia, calatorii, De-ale mele, vacanta |

Shakespeare s-a născut cu fix 400 de ani înaintea mea, adică în 1564. Și a trăit până în 1616. Asta așa, ca statistică. În rest, nu e cazul să vă povestesc despre el, căci toată lumea știe cine a fost și ce a scris.
Începând cu data de 20 iunie anul curent, mă număr printre fericiții care au avut ocazia să viziteze casa în care s-a născut și și-a trăit copilăria genialul dramaturg englez. Este întotdeauna emoționant să vizitezi astfel de locuri. Parcă te simți altfel decât înainte.
Casa se află pe o străduță pietonală din Stratford și nu duce lipsa de vizitatori. Dimpotrivă. Iată-mă și pe mine în fața casei.

In fata casei lui Shekespeare

In fata casei lui Shekespeare


În interior, se trece mai întâi printr-un mic muzeu în care sunt adunate tot felul de informații și mărturii despre dramaturg. Printre altele, o vitrină cu traduceri ale scrierilor sale în mai multe limbi. Iată că este expusă și o traducere în română.
Traducere in romana

Traducere in romana


Se trece apoi prin grădină, pentru ca în final să se intre în casa propriu-zisă. Casă veche, se vede imediat.
Casa vazuta din gradina

Casa vazuta din gradina


În casă este reconstituită cu multă acuratețe atmosfera de acum 4 secole. Paturile arată ca atunci, se pot vedea haine de epocă, leagănul copilului, ba chiar și mâncăruri din vremea respectivă.
Atmosfera de epoca

Atmosfera de epoca


În curtea casei, tineri actori (probabil studenți la actorie) jucau scene din opera shakespeariană. Așa e prin Anglia: nu doar vizitezi un muzeu, un castel sau alt obiectiv turistic ci mai vezi și câte un mic spectacol.
Julieta

Julieta


Și tot în Anglia mai este un obicei: de la orice obiectiv turistic se iese în mod obligatoriu printr-un magazin de suveniruri. Frumos, dar când te uiți la prețuri îți cam piere pofta.
Cam atât despre vizita la casa lui Shakespeare. Urmează alte amintiri în curând.

Copyright © 2007-2020 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.